Rå chokladmousse

Efter inspiration från Kokboksprojektet fixade jag till en rå chokladmousse igår. Det här receptet från Erikas Raw Food på svenska är ett av mina absoluta favoriter och det har lagats mååååånga gånger. Kan rekommenderas även om du inte får tag i rått kakaopulver, prova med vanligt.  Jag toppade min mousse med råa kakaonibs som ger ännu kraftigare kakaosmak och ett härligt crisp.

Erikas recept på chokladmousse:

0,5 dl färska dadlar

0,5 dl vatten + ev 2 msk vatten

2 msk honung

0,5 tsk vaniljpulver (obs! ej vaniljsocker utan mald vaniljstång)

1,5 dl avokado

0,5 dl kakao

Mixa dadlar, 0,5 dl vatten, honung och vanilj till en mjuk smet. Tillsätt övriga ingredienser och kör i matberedaren tills smeten är krämig och slät. Späd ev med ytterligare vatten om du vill ha moussen lösare.

2 thoughts on “Rå chokladmousse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: